Powered by Blogger.

Sunday, October 16, 2011

Pelajar kaya duit palsu


KUALA LUMPUR: Penahanan seorang lelaki warga Republik Guinea, Afrika Barat, yang juga pelajar sebuah institut pengajian tinggi (IPT) berusia 25 tahun di sebuah bank di Taman Sri Gombak, dekat sini, membawa kepada penemuan 1,620 keping not AS$100 dan 700 keping mata wang Euro palsu bernilai kira-kira RM810,380 pada 13 Oktober lalu.

Serbuan dilakukan sepasukan polis Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, jam 1 tengah hari, selepas melakukan intipan selama seminggu.

Polis mendapat maklumat suspek dipercayai memasuki negara ini menggunakan pas pelajar disyaki terbabit beberapa kes penipuan Internet di Labuan, Sabah.

Menurut sumber, ketika ditahan, suspek sedang menunggu giliran di ruang menunggu bank, dipercayai mahu mengeluarkan wang.

“Suspek kemudian dibawa ke bilik penginapannya di kampus. Hasil pemeriksaan di dalam biliknya menemui 1,620 keping not AS$100 dan 700 keping mata wang Euro yang disimpan dalam peti besi miliknya.

Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silakan klik disini melanggan via email, Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Blog perantaucyber
Tambah Yuk
Widget by IB | Template Design

Artikel Terkait:

Widget by:IB | Template Design

0 comments:

Post a Comment

 

BUAT PENGUNJUNG

Buat Pengunjung Semua, sebarang cadangan,komentar, atau artikel yang hendak di kongsi. Bolehlaa menghantarnya melalui email : perantaucyber@gmail.com
Terima Kasih

LAYAN DULU

Pengikut

© 2009 Designed by perantaucyber |Template Design